Tanbé Bianco IGT

Tanbe

Berba: 2015
Sorte: Garganega, Gewurztraminer, Sauvignon Blanc
Odležavanje u barik buradi 6-12 meseci i najmanje 6 meseci u boci. Vino je slamnasto žute boje, intenzivnog mirisa, sa dosta cvetnih i voćnih aroma, i vrlo prijatnom aromom vanile. Jako dobro izbalansirano, sa prijatnim kiselinama i srednje-dugom završnicom. Dobro se slaže uz paste, ribu, morske plodove. Odlično je da se pije i kao aperitiv.
Alkohol:13%
Soave Superiore Riserva DOCG

SoaveBerba: 2014
Sorte: 100% Garganega
Odležavanje u barik buradi 12 meseci i najmanje 6 meseci u boci. Vino je slamnasto žute boje. Možete osetiti arome srednjeg inteziteta i to voćne, začinske, arome drveta, dima itd. Puno vino, jako dobro izbalansirano, sa prijatnim kiselinama i srednje-dugom završnicom. Dobro se slaže uz paste, ribu, morske plodove, jaja i sve vrste belih mesa. Može se piti i kao aperitiv.
Alkohol:14%
Valpolicella Ripasso Superiore „i Lasi“ DOC

RipassoBerba: 2014
Sorte: Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta i Spigamonte
Nakon prve fermentacije vinu se dodaje kljuk od amaronea zarad produžene fermentacije, koja će obogatiti vino. Odležavanje u hrastovoj buradi 12 meseci i najmanje 6 meseci u boci. Vino je intezivno rubin crvene boje. Vino je bogato aromama zrelog crvenog voća, začinskim notama. Punog tela, zaokruženo i bašunasto sa srednje-dugom završnicom. Dobro se slaže uz jela od crvenog mesa, paste sa mesnatim sosom, dugo ostarele sireve.
Alkohol:14%
Valpolicella Superiore DOC

ValpolicellaBerba: 2014
Sorte: Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta i Croatina
Nakon berbe, probrano grožđe se ostavlja u specijalnim gajbicama da se suši 40-60 dana pre presovanja. Odležavanje u barik buradi 12 meseci i najmanje 12 meseci u boci. Vino je tamno rubin crvene boje. Intezivne arome maline, crne trešnje, djumbir, beli biber. Vino je harmonično, bašunasto, srednjeg tela i duge završnice. Dobro se slaže crvenim mesima generalno, dugo ostarelim sirevima, pečenjem.
Alkohol:14,5%
Amarone della Valpolicella „A“ DOCG

Amarone ABerba: 2010
Sorte: Corvina, Corvinone, Rondinella, Spigamonte i Cabernet Sauvignon
Nakon berbe, probrano grožđe se ostavlja u specijalnim gajbicama da se suši 90-120 dana pre presovanja. Odležavanje u hrastovoj buradi 18 meseci i najmanje 8 meseci u boci. Vino je tamno rubin crvene boje. Vino je bogato intezivnim aromama zrelog voća, aromama dima, arome tosta, začinskim notama. Punog tela, toplo i bašunasto sa dugom i intezivnom završnicom. Dobro se slaže uz jela od grilovanog crvenog mesa, dugo ostarele sireve.
Alkohol:15%


Amarone della Valpolicella „1888“ DOC

Amarone ABerba: 2009
Sorte: Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta i Croatina
Nakon berbe, probrano grožđe se ostavlja u specijalnim gajbicama da se suši 90-120 dana pre presovanja. Odležavanje u barik buradi 36 meseci i najmanje 12 meseci u boci. Vino je tamno rubin crvene boje sa granat odsjajem. Vino je bogato aromama zrelog voća, čak i džemastog, aromama dima, vanile, arome tosta, začinskim notama. Punog tela, toplo i bašunasto sa jako dugom i intezivnom završnicom. Vrlo kompleksno vino sa dosta potencijala za dalje odležavanje. Dobro se slaže uz jela od crvenog mesa, divljači, dugo ostarele sireve, a može se uklopiti uz cigaru.
Alkohol:16%
Montepulciano d'Abruzzo Mateo Biagi DOCG

Amarone ABerba: 2009
Sorte: 100% Montepulciano d'Abruzzo
Odležavanje u barik buradi 30 meseci i najmanje 6 meseci u boci. Vino je tamno rubin crvene boje sa granat odsjajem. Intezivnog i kompleksnog mirisa u kojem dominiraju crna trešnja i čokolada, a dopunjuju ih prijatne note vanile i začina. Vino punog tela, jake i prijatne taninske strukture sa veoma dugom i intenzivnom završnicom. Ima odličan potencijal za dalje razvjanje odležavanjem. Dobro se slaže uz paste sa mesom, svinjetinu, crveno meso i dugo ostarele sireve.
Alkohol:15%