Atelje vina "Šapat"

Ujutru oko 10 časova, zajedno sa ekipom iz "Srpske Vinske Akademije" krenuo sam put Slankamena. Na nekih sat vremena vožnje od Beograda, na poslednjem fruškogorskom brežuljku, nalazi se atelje vina "Šapat".
šapat
šapat
šapat
Vinarija se nalazi na jako interesantnom mestu, tačno iznad reke Dunav, koju možete videti sa terase ovog novog prelepog objekta. U levom krilu nalazi se restoran i bašta za uživanje. U centralnom delu nalaze se apartmani koji su rezervisani za prijatelje vinarije. Dok se u desnom krilu nalaze se oprema za preradu grožđa i proces pravljenja vina. Vinarija je opremljena najmodernijom tehnikom i tehnologijom i laboratorijom. U samom podrumu, ispod zgrade, nalazi se deo za pakovanje vina, kao i sjajno uređena barik sala.
šapat
šapat
šapat
šapat
Nakon šetnje kroz vinariju došao je red da se probaju neka od vina. Imali smo priliku da probamo po 2 odlična bela i crvena vina ukomponovana uz 4 veoma zanimljiva i ukusna zalogaja. Prvo vino bila je Suma, a drugo Chardonnay. Oba vrlo zanimljiva ali totalno suprotna. Prvo veoma mlado, mirisno i lagano, dok je drugo dosta ozbiljnije sa punijim telom i kompleksnijim aromama. Za crvena vina odlučili su da nam prezentuju vino Pi'Crveno, koje je dosta aromatnično malo srednjeg tela. Za završnicu su nam poslužili odličan Cabernet Sauvignon. Izvrsno vino, punijeg tela, duge završnice i sa još potencijala za srazevanje daljim odležavanjem u boci.

šapat
šapat
Ispratili su nas sa izuzetnom "Grilijaš" tortom, a nama je ostalo samo da kažemo jedno veliko hvala na izdvojenom vremenu i gostoprimstvu. Živeli!
šapat